Program međunarodne znanstvene konferencije u spomen na prof. emer. Vladimira-Đuru Degana (31. ožujka 2023., Rijeka)
7.3.2023.
Međunarodna znanstvena konferencija u spomen na pokojnog prof. emer. Vladimira-Đuru Degana održat će se dana 31. ožujka 2023. godine u hibridnom obliku na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Suorganizatori Konferencije su Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, na kojem je profesor Degan predavao od 1981. godine pa do svog umirovljenja, te Jadranski zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, kojemu je profesor Degan bio na čelu od 1985. do 2021., prvo kao upravitelj, a zatim kao voditelj. 
Na konferenciji će se, povodom prve godišnjice smrti profesora Degana, okupiti istaknuti inozemni i domaći stručnjaci međunarodnog prava i održati izlaganja o aktualnim temama iz međunarodnog prava mora, ljudskih prava, odgovornosti države te mirnog rješavanja sporova. Po završetku konferencije, autori će svoje izložene teme moći objaviti u pisanom obliku u časopisu Poredbeno pomorsko pravo.
Profesor Degan bio je član prestižnog Instituta za međunarodno pravo u kojemu sudjeluje ograničen broj stručnjaka iz cijelog svijeta sa svrhom razvoja međunarodnog prava. Tamo je upoznao i kineskog člana Sienho Yee-a koji mu je postao i blizak prijatelj. Profesor Sienho Yee rado se odazvao pozivu na konferenciju koju će otvoriti izlaganjem na temu o kojoj je profesor Degan često pisao – arbitražni postupak između Hrvatske i Slovenije.
Vjerujemo da će nas ova konferencija podsjetiti na neizmjerni doprinos profesora Degana svjetskoj i hrvatskoj znanosti međunarodnog prava. 
Online sudjelovanje na konferenciji (kotizacija nije potrebna) moguće je putem poveznice.
Meeting ID: 571 464 8937
Passcode: 13579
Detaljnije informacije su u Programu.