Časopis Poredbeno pomorsko pravo implementira politiku otvorenog pristupa (Open Access), omogućavajući slobodan pristup svojim radovima odmah nakon objave. Ova praksa proizlazi iz uvjerenja da javna dostupnost istraživačkih spoznaja potiče širenje znanja i ideja. Radovi objavljeni u časopisu mogu se slobodno koristiti u bilo koju svrhu uz poštovanje autorskih prava autora i izdavača. Licenca Creative Commons CC BY-ND definira prava na korištenje radova, omogućujući besplatno preuzimanje i dijeljenje tekstova uz navođenje autora i izdavača te pravilno citiranje izvora. Važno je napomenuti da se radovi ne smiju mijenjati, kopirati ili koristiti na druge načine, osim uz ispravno navođenje izvornika i u nekomercijalne svrhe.

Dostupnost punog teksta za posljednji tiskani broj nije vremenski ograničena prema izboru uredništva. Važno je istaknuti da se autorima ne naplaćuju troškovi ni prije ni nakon objave radova, a čitateljima nije potrebno plaćati za preuzimanje radova. Ova je praksa moguća zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te sponzorima. Sve navedene mjere usmjerene su prema poticanju slobodnog dijeljenja znanstvenih informacija i unaprjeđenju dostupnosti znanja u zajednici.

Informacije o pretplati i posebnim dopuštenjima dobivaju se putem Jadranskog zavoda na e-adresi: jz@hazu.hr.

Radove objavljene u Poredbenom pomorskom pravu dopušteno je pohranjivati u institucijske i tematske repozitorije uz navođenje podataka o časopisu i inačici rada, a za objavljene radove potrebno je navesti i DOI (Digital Object Identifier).