VIII Međunarodna konferencija o transportu održana u Benicassimu od 28. do 30. rujna 2022. godine
3.10.2022.

VIII Međunarodna konferencija o transportu: Transport suočen s izazovima tehnološkog razvoja i globalizacije, održana je u Benicassimu (Castellon, Španjolska) od 28. do 30. rujna 2022. godine. Konferenciju tradicionalno organizira Institut za transportno pravo Sveučilišta Jaume I u Castellonu pod ravnanjem prof. dr. Marie-Victorie Petit-Lavall and prof. dr. Achima Puetza. 

Konferencija se temelji na predavanjima znamenitih znanstvenika i stručnjaka, zatim na okruglim stolovima i sekcijama na kojima se predstavljaju znanstveni radovi. Snažan je interes ove konferencije u povezivanju znanstvenika i praktičara iz područja transporta, uključujući i predstavnike javnih agencija nadležnih za transport. Riječ je o visoko cijenjenom međunarodnom znanstvenom skupu kojeg pohađaju vodeći znanstvenici i praktičari iz područja pomorskog i transportnog prava pretežno iz Španjolske, Italije, Portugala i Francuske, ali i iz drugih europskih zemalja.  

Dr. Adriana Padovan imala je veliku čast sudjelovati u konferenciji kao pozvani govornik na okruglom stolu pod naslovom "Automation of transport and liability". Na istom okruglom stolu sudjelovali su i prof. dr. Vincent Correia (Université Paris-Saclay), prof. dr. María José Morillas Jarillo (Universidad Carlos III de Madrid), prof. dr. Massimiliano Piras (Università degli Studi di Cagliari) i prof. dr. Iñaki Zurutuza Arigita (Universidad Pública de Navarra). Okruglim stolom je predsjedavala prof. dr. María Jesús Guerrero Lebrón (Universidad Pablo de Olavide).

U svom izlaganju dr. Padovan se bavila temom sposobnosti broda za plovidbu u kontekstu pomorskog osiguranja s posebnim osvrtom na tehnološki razvoj i automatizaciju u pomorskom prijevozu. 

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Konferencije

 

Dr. Adriana Padovan s prof. dr. María Jesús Guerrero Lebrón, prof. dr. Juan Luis Pulido Begines i prof. dr. Iñaki Zurutuza Arigita,

 

         

te s ravnateljima konferencije i članovima organizacijskog odbora: profesorima Maríom Victoriom Petit Lavall, Achimom Puetzom, Silviom Boboc i Ciarom Vicente Mampel