Poredbeno pomorsko pravo na listi znanstvenih časopisa klase A talijanskog ANVUR-a
12.1.2024.

S ponosom objavljujemo da je ANVUR, talijanska Nacionalna agencija za vrednovanje sveučilišta i znanstvenih instituta, uvrstila naš časopis, Poredbeno pomorsko pravo = Comparative Maritime Law, na popis znanstvenih časopisa specijaliziranih za područje 12 (Pravne znanosti) i klasificirala ga kao časopis A klase u području 12/E3 (Plovidbeno pravo).

 

Ovo veliko priznanje radu Jadranskog zavoda i njegovih suradnika ojačat će znanstvenu suradnju između Italije i Hrvatske, osobito onu između našeg časopisa i talijanskih znanstvenika, pravnika i stručnjaka u području pomorskog prava. Zahvaljujemo svima koji stručno doprinose časopisu - autorima članaka, recenzentima, uredničkom timu te Odjelu za izdavačku djelatnost HAZU.

 

Posebno smo zahvalni profesoru Alfredu Antoniniu sa Sveučilišta u Udinama uz čiju preporuku je formalno pokrenut postupak evaluacije i klasifikacije našeg časopisa pri ANVUR-u te profesoru Danieleu Cascianu sa Sveučilišta u Udinama, koji je bio velika podrška u pripremi dokumentacije i prijave časopisa na natječaj ANVUR-a u studenom 2021. godine. 

 

Prof. Antonini i prof. Casciano su vrijedni članovi međunarodnog uredništva našeg časopisa i dragi suradnici i prijatelji Jadranskog zavoda.