ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA DELICROMAR: NOVI PRAVNI REŽIM ZA MARINE, Zagreb, 22.-23. studenog 2018.
25.10.2018.

NOVI PRAVNI REŽIM ZA MARINE

 

Završna konferencija projekta:

 

Razvoj suvremenog pravnog i osigurateljnog režima za hrvatske marine: unapređenje konkurentnosti, sigurnosti, sigurnosne zaštite i zaštite morskog okoliša (DELICROMAR)

 

Datumi i vrijeme održavanja konferencije: 22. – 23. studenog, 2018., s početkom u 10:00 h svakoga dana

 

Mjesto: Palača Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11, Zagreb, velika sjednička dvorana

 

Organizatori: Znanstveno vijeće za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava i Jadranski zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

 

Suorganizator: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske


Konferencijom se obilježava završetak uspostavnog znanstvenoistraživačkog projekta DELICROMAR UIP-2013-11-3061 koji financira Hrvatska zaklada za znanost u razdoblju 1.3.2016.-28.2.2019.


Govornici na konferenciji suradnici su na projektu te kolege stručnjaci iz područja znanosti, državne uprave i poslovne prakse iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Nizozemske, Crne Gore i Malte koji se bave specifičnim aspektima pravnih tema vezanih uz marine i nautički turizam, a koji su se proteklih godina okupili oko ovog projekta.

 

Sva predavanja održat će se u plenarnom zasjedanju. Predviđeno je i dovoljno vremena za pitanja i raspravu.

 

Službeni jezici konferencije su engleski i hrvatski uz simultani prijevod.

 

Sudjelovanje na konferenciji ne naplaćuje se.

 

Očekujemo stotinjak sudionika konferencije, predstavnika nautičkih, sportskih i javnih luka, čarter agencija, nadležnih javnih tijela, pravosuđa, osigurateljnog tržišta, specijaliziranih odvjetnika i znanstvenika.

 

Na konferenciji će biti prezentirani sveukupni rezultati projekta, uključujući, između ostalog, prijedloge modela standardiziranih uvjeta ugovora o vezu i ugovora o osiguranju odgovornosti marina kao i prijedloge izmjena i dopuna Pomorskog zakonika i Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Ugledni predavači iz inozemstva svojim će izlaganjima doprinijeti komparativnopravnoj perspektivi tematike projekta. Radovi će biti objavljeni u Knjizi 47. nakladničkog niza Modernizacija prava, Znastvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava.

 

Sve potrebne informacije o konferenciji i projektu dostupne su na internetskim stranicama www.delicromar.hazu.hr

 

Prijave na konferenciju šalju se elektroničkom poštom na jz@hazu.hr. Preporučamo da se zbog ograničenog broja mjesta u dvorani prijave pošalju čim prije.

 

Zahvalni smo sponzorima - Hrvatskoj gospodarskoj komori i Croatia osiguranju d.d. Zagreb, zlatnom donatoru - Adriatic Croatia International Club (ACI) d.d.Opatija i donatorima - Marini Dalmacija d.o.o. Sukošan, Odvjetničkom društvu Ljubenko i partneri, Marini Punat d.o.o. Punat i Yacht Poolu d.o.o. Poreč na financijskoj potpori u organizaciji ove konferencije.