ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA DELICROMAR - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 22.-23.11.2018.
24.4.2018.

 

Razvoj suvremenog pravnog režima za hrvatske marine: unapređenje konkurentnosti, sigurnosti, sigurnosne zaštite i zaštite morskog okoliša (DELICROMAR)

 

Datumi održavanja konferencije: 22. – 23. studenog, 2018.

Mjesto: Palača Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11, Zagreb


Konferencijom se obilježava završetak uspostavnog znanstvenoistraživačkog projekta DELICROMAR UIP-2013-11-3061 koji financira Hrvatska zaklada za znanost u razdoblju 1.3.2016.-28.2.2019.


Govornici na konferenciji suradnici su na projektu te kolege stručnjaci iz područja znanosti, državne uprave i poslovne prakse iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Slovenije, Crne Gore, Malte i Velike Britanije koji se bave specifičnim aspektima pravnih tema vezanih uz marine i nautički turizam, a koji su se proteklih godina okupili oko ovog projekta.

 

Program u trajanju od dva dana odvijat će se od 9 do 16,30h, sa stankom za ručak i po jednom kraćom stankom u jutarnjoj i popodnevnoj sekciji. Sva predavanja održat će se u plenarnom zasjedanju. Predviđeno je i dovoljno vremena za pitanja i raspravu.

 

Službeni jezici konferencije su engleski i hrvatski.

 

Sudjelovanje na konferenciji ne naplaćuje se.

 

Očekujemo stotinjak sudionika konferencije, predstavnika nautičkih, sportskih i javnih luka, čarter agencija, nadležnih javnih tijela, osigurateljnog tržišta, specijaliziranih odvjetnika i znanstvenika.

 

Na konferenciji će biti prezentirani sveukupni rezultati projekta, uključujući, između ostalog, prijedloge modela standardiziranih uvjeta ugovora o vezu i ugovora o osiguranju odgovornosti marina kao i prijedloge izmjena i dopuna Pomorskog zakonika i Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Ugledni predavači iz inozemstva svojim će izlaganjima doprinijeti komparativnopravnoj perspektivi tematike projekta.

 

Sve potrebne informacije o konferenciji i projektu dostupne su na internetskim stranicama www.delicromar.hazu.hr

 

Molimo da nam prijave na konferenciju šaljete elektroničkom poštom na jz@hazu.hr, najkasnije do 15. listopada 2018. Preporučamo da se zbog ograničenog broja mjesta u dvorani prijave pošalju čim prije.

 

Preliminarni program

 

Prijavnica