Na Danima otvorenih vrata HAZU 2016. predstavljen znanstveni projekt DELICROMAR Jadranskog zavoda
19.4.2016.

U sklopu programa Dana otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 13. travnja 2016. u 16h u Knjižnici HAZU održano je javno predavanje i službeno predstavljanje uspostavnog istraživačkog projekta Jadranskog zavoda pod naslovom "Razvoj suvremenog pravnog i osigurateljnog režima za hrvatske marine – unapređenje konkurentnosti, sigurnosti, sigurnosne zaštite i zaštite morskog okoliša / Developing a modern legal and insurance regime for Croatian marinas – enhancing competitiveness, safety, security and marine environmental standards" (DELICROMAR). 

Projekt je predstavila voditeljica projekta, doc. dr. sc. Adriana Vincenca Padovan, a uvodnu riječ održao je izvršni direktor Hrvatske zaklade za znanost, dr. sc. Hrvoje Mataković. Predavanju su prisustvovali znanstvenici s pravnih i pomorskih fakulteta, predstavnici osigurateljnih društava i posrednika u osiguranju, odvjetnici, predstavnici Lučke uprave Rijeka, predstavnici Sindikata pomoraca Hrvatske i dr.

Projekt koji će se na Jadranskom zavodu provoditi od 1. ožujka 2016. do 28. veljače 2019. financira Hrvatska zaklada za znanost. 

Detaljnije informacije o projektu možete pronaći ovdje.