2. Konferencija jadranskih društava za pomorsko pravo
2.5.2017.

Tri nacionalna udruženja za pomorsko pravo (talijansko, hrvatsko i slovensko) organiziraju drugu po redu Jadransku konferenciju pomorskog prava - 2nd Adriatic Maritime Law Conference, koja će se održati u Opatiji, od 25. do 27. svibnja ove godine. Prvi dio konferencije obuhvaća izlaganja predavača iz različitih jadranskih obalnih zemalja (Italija, Slovenija, Albanija and Hrvatska), koji će raspraviti aktualne trendove u pomorskom pravu te izvijestiti o novostima vezanim uz glavne teme prve konferencije AMLC (pravno uređenje luka, pravni okvir za odobalne radove i aktivnosti). Drugi dio konferencije usredotočit će se na novu zajedničku temu, a to je pravno uređenje nautičkog turizma u jadranskim obalnim zemljama. 

Konferenciju suorganizira Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Jadranski zavod) u okviru projekta DELICROMAR koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Čast nam je najaviti da će Mr. sc. Maja Markovčić Kostelac, Državna tajnica za more, otvoriti Okrugli stol pozdravnim govorom u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Više informacija o konferenciji, uključujući pozivno pismo, program i obrazac za prijavu dostupni su na službenim stranicama projekta DELICROMAR.